Leopardrulltårta

Så roligt att göra mönster på rulltårta! Här kan du själv experimentera fram ett eget mönster men just detta är hur man gör leopardmönstrat.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop 3 ägg med 1 1/2 dl socker tills det blir vitt och fluffigt. Blanda ihop 2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en egen skål och vänd sedan ner detta i äggblandningen. Ta undan ca 1 1/2 dl smet i en egen skål och blanda i ca 2 msk kakao. Ta undan ca 1 dl smet i en egen skål och blanda i knappt 1/2 msk kakao. Du vill ha en smet som är väldigt mörkbrun och en som är ljusbrun.

Spritsa ut små ringar och ”c” på en plåt med bakplåtspapper med den mörkaste smeten. Grädda i 1 min. Ta ut plåten och fyll sedan i med den ljusbruna smeten. Grädda 1 min. Ta ut plåten och spritsa resterande ljus smet runtom fläckarna. Flyter det inte ut ordentligt så bred ut med en liten smörkniv eller liknande. Grädda i 5 min. Låt rulltårtan svalna under en handduk och och vänd den sedan upp och ned på ett nytt bakplåtspapper. Pensla lite kallvatten om den inte vill släppa. Vänd tillbaka och fyll med valfri fyllning och rulla ihop! Vi fyllde med hallongrädde men det blir säkert lika smarrigt med banan och choklad eller varför inte nutellagrädde? Går bra att förvara inplastad i kylen ett par dagar.

/Josefine och Matilda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *