Granola och müsli

Här kommer två recept på godsaker att ha i frukostyoghurten eller vad du föredrar. Granolan innehåller honung men müslin är helt sockerfri och dessutom glutenfri.

Granola

Sätt ugnen på 150-160 grader varmluft. Blanda 3 ½ dl havregryn med 75 gram naturella nötter (jag tog cashew och mandel), 40 gram pumpafrön, 1 dl kokosflingor, 2 msk linfrö eller sesamfrö, 1 tsk kanel och 1 krm salt. Rör i 1 dl flytande honung och 1 msk olja. Blanda ordentligt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 25 min. Rör om då och då och se till att det inte bränns! Låt svalna på plåten och förvara sedan i en burk med lock. Mums!

Müsli

Hacka 2 dl cashewnötter och 1 dl mandel grovt. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i 2 msk olja. Lägg i nötterna samt 1 dl solrosfrö, 1 dl sesamfrö och 2 msk kanel. Rör runt hela tiden och se till att det inte bränns. Rör i 2 dl kokosflingor mot slutet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna. Om du vill kan du även blanda i lite rostade kokosflakes innan du lägger allt i en lufttät burk.

Ett annat frukosttips är overnight oats. Jag älskar det och så smidigt eftersom du förbereder det dagen innan. Blanda bara 1 dl havregryn med 1 dl mjölk, en nypa salt samt ca ½ tsk kanel. Låt stå i kyl över natten och servera sedan med lite mjölk och skivad banan. Så gott!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *