Granola

Granola tycker jag är det godaste tillbehöret till yoghurten, kvargen eller vad man föredrar till frukost. Godast blir det om man gör den själv. Det som är bra med granola är att man kan ta i lite vad man vill och har hemma. Det går också utmärkt att smaksätta den med tex kanel eller kakao.

Så här gör jag min:

Blanda 6 dl havregryn, 2 dl valfria nötter eller frön, 1 dl kokos och eventuellt någon smaksättning. Jag använde cashewnötter, linfrön och kokoschips men det funkar precis lika bra med riven kokos.

Sedan blandar jag 1 dl vatten, 1 msk olja och 2 msk honung i en egen skål. Rör ihop nötblandningen med vätskan och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min i 150 grader. Rör i granolan med jämna mellanrum.

Låt svalna och förvara i en tät burk!

/Amanda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *