Pastasallad

Såhär års blir jag alltid sugen på enkel och somrig mat. Pasta- eller potatissallad i alla former är favorit och perfekt picknickmat dessutom.
Den här slänger du ihop på ett kick och den är dessutom enkel att variera beroende på vad du har hemma.

Börja med att koka pasta och låt svalna. Perfekt att koka extra mycket en dag och sedan göra pastasallad på dagen efter.
Blanda 2/3 crème fraiche med 1/3 majonnäs, jag använder alltid Hellmans eller Heinz. Hur mycket som går åt beror helt på hur mycket pasta du kokt men jag brukar oftast ha denna fördelning mellan crème fraiche och majonnäs. Tillsätt lite hackad lök, här funkar det med rödlök, purjolök eller salladslök. Jag tog även lite gräslök för extra färg och smak. Krydda upp med salt, peppar, torkad dragon, fryst basilika och en skvätt lime. Du bestämmer själv hur mycket syra och kryddsmak du vill ha. Det går att variera med andra örter du har hemma och självklart funkar det även med färska örter.
Blanda i pastan i röran och vänd runt ordentligt. Servera med kallskuret eller kyckling. Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *