Påskkaka

Det här kan vara typ den godaste kakan i långpanna jag ätit. Perfekt kaka till påsk och den går att göra så färgglad och fin med olika typer av strössel.
Kakan är ju en blandning av kärleksmums och silviakaka och det kan ju knappast bli godare! Receptet hittade jag hos Matplatsen.

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 26×36 cm. Smält 200 gram smör och häll i 2 dl mjölk. Ställ åt sidan. Vispa 4 ägg med 4 dl socker fluffigt. Sikta i 4 dl vetemjöl, 1 ½ dl kakao, 1 msk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Vänd runt försiktigt i äggblandningen och tillsätt sedan smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda sedan i ca 20-25 min. Känn med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. När kakan är klar och svalnat kan du börja med glasyren.
Smält 200 gram smör i en kastrull, rör ner 3 dl florsocker och 1 msk vaniljsocker. Låt puttra ihop någon minut och ta sedan bort från värmen. Vispa snabbt ner 3 äggulor, rör till en slät smet och låt sedan svalna. Häll över kakan, vänta en liten stund och strö sedan över valfritt strössel (kokos funkar självklart också). Låt kallna helt och skär sedan i rutor. Förvara i burk med lock i kyl eller frys.

Testa nu dessa godbitar, svåra att motstå!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *