Bröd i långpanna

Detta busenkla recept slänger du ihop på ett kick, det jäser bara en gång och du behöver inte ens knåda!

Smält 50 gram smör. Blanda i 5 dl mjölk och låt det gå till 37 grader. Smula 50 gram jäst i en degbunke. Tillsätt 2 tsk salt och rör sedan i lite utav degvätskan. Blanda runt ordentligt. Häll i resten av degvätskan ihop med 1 msk honung. Tillsätt sedan rågsikt, ca 12 dl, och 1 tsk bakpulver. Låt degen gå i maskin i ca 5 min. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper i botten, sikta gärna lite rågsikt över bakplåtspappret. Sikta sedan över lite rågsikt på degen och platta ut med händerna. Gör skåror i degen i valfritt antal bitar och nagga sedan med gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 210 grader varmluft. Grädda i ugnen i ca 20 min eller tills brödet gått upp i 97 grader.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *