Nötbars

Jag är på jakt efter smidiga små mellanmål att ta till när eftermiddagarna blir för långa och sötsuget och hungern slår till. Jag testade att för första gången göra små bars fulla med olika nötter. Mättande men stillar också sötsuget då det innehåller lite honung.
Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda 1 dl havregryn med 2 ½ dl valfria nötter. Jag tog mandel, cashew och valnöt denna gång. Sedan i med ½ dl sesamfrön eller linfrön, ½ dl kokos samt 1 dl torkad frukt. Jag uteslöt den torkade frukten denna gång och tog nån mer deciliter nötter istället. Rör sedan ihop 2 äggvitor med 3 msk honung, 1 krm vaniljpulver samt 1 tsk kanel. Blanda ihop ordentligt med nötblandningen
Tryck ut blandningen i en form eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 20-25 min. Låt svalna helt och skär sedan i bitar av valfri storlek. Förvara i burk med lock i kyl eller frys.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *