Pannkaksmuffins

Idag krävdes en snabb och smidig middag så vi testade att göra pannkaksmuffins för första gången. Så gott och enkelt!

Börja med ugnen, sätt den på 215 grader (varmluft) och smörj sedan en muffinsplåt med lite flytande/smält smör. Till smeten blandar du 2 dl vetemjöl, 2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk bakpulver samt 1 krm salt ordentligt. Blanda sedan i 2 dl mjölk och vispa till en klumpfri smet. Vispa sedan i 2 dl mjölk till samt 3 st ägg. Vispa ordentligt och häll sedan i muffinsplåten, ca 2/3 brukar bli lagom. Min muffinsplåt rymmer 12 muffins och till detta recept blev det lite smet över och då stekte jag helt enkelt en pannkaka i stekpannan. Grädda i ca 12-15 min beroende lite på ugn. Muffinsen ska stiga rejält och fluffa upp så de ser ut som stora svampar typ med gyllene färg, då är de klara! De sjunker sedan ihop när man tar ut dom från ugnen.

Låt svalna något innan du tar upp dom från formen, pudra med florsocker och servera sedan med grädde, sylt, glass eller bär beroende på vad du föredrar. Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *