Laxtartar med friterade risnudlar

Jag som älskar allt vad tartar heter gjorde en mycket enkel variant, det enda som tar lite tid är möjligtvis att fritera risnudlarna.
Börja med att tärna upp salmalax (eller lax som du fryst ett par dygn innan) i mindre bitar. Marinera en stund i kylen med lite limesaft samt japansk soja. Detta är efter smak, jag gillar mycket sälta från sojan men börja med litegrann och smaka av.

Under tiden, häll i rapsolja i en liten kastrull, ca 3-4 cm. Låt bli hyffsat varmt men inte så det ryker en massa. Lägg i bitar av risnudlar, en och en, det går jättefort att fritera en risnudel, typ 2 sekunder. Fritera bara precis tills nudeln har ”puffat” upp. Ta upp allteftersom och lägg på hushållspapper. Fritera så många du önskar att toppa din tartar med. Salta lätt.

Lägg upp fint hackad gurka utan skal i små glas. Lägg på laxen och toppa sedan med chilimajonnäs, sesamfrön och de friterade risnudlarna. Älskar detta!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *