Teaterkonfekt

Här kommer recept på en gammal klassiker från barndomen. Gillar du mandel och framförallt bittermandel är det här godiset för dig.

I en kastrull kokar du upp 1 dl vetemjöl och 1 dl grädde. Rör kraftigt med en träsked tills massan blir smidig. Låt svalna. Sikta sedan i 4 dl florsocker, 1/2 dl mandelmjöl (mixa några mandlar i matberedare om du inte har mandelmjöl hemma) samt 1 tsk vaniljsocker. Droppa i några droppar bittermandelarom. Rör ihop degen ordentligt tills den blir smidig. Smaka av och ha ev i mer bittermandelarom om det behövs. Det är en smaksak hur mycket man gillar. Knåda ihop och dela sedan degen i tre delar. Färga i valfria färger.

Kavla ut varje deg för sig på bakplåtspapper och lägg sedan ihop alla tre. Ställ en stund i kylen och skär sedan i kuber. Förvara i burk med lock i kyl eller frys.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *