Mintkakor

Här kommer recept på ett enkelt och gott godis med smak av mint!

Börja med att vispa 1 äggvita till ett vitt skum. Jag hade inga ägg hemma när jag bakade så jag tog istället 3 msk aquafaba (kikärtsspad) och det fungerade utmärkt. Blanda sedan i 4 droppar pepparmintsarom. Till sist rör du i 1 tsk vaniljsocker samt 5 dl florsocker. Blanda väl till en smidig massa som ska gå att kavla ut. Smaka av och tillsätt mer pepparmintsarom om det behövs. Strö lite florsocker på bänken och kavla sedan ut massan till knappt 1 cm i tjocklek. Gör inte för tunt för då blir det svårt att doppa i choklad sen. Stansa ut små runda kakor med en tyll, ett litet glas eller en pepparkaksform i passande storlek, ca 3 cm i diameter är lagom. Låt kakorna torka en stund på bakplåtspapper.

Under tiden kan du förbereda chokladen. Här väljer du själv vilken typ av choklad du vill ha. Jag tog en blandning mellan mörk och ljus. Smält nästan all choklad utav 200 gram. De sista hackar du fint och rör sedan ner i resten utav chokladen när den smält och du tagit bort den från värmen. Tillsätt lite neutral olja och doppa sedan kakorna i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspappret och låt stelna. Jag tillsatte sedan lite bladguld för extra lyx men det går lika bra utan. Du kan också strö över lite krossade polkagrisar men gör då det innan chokladen stelnat helt. Förvara i burk med lock i kyl eller frys.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *