Hallonrutor med vit choklad och mandel

Här kommer ett väl använt recept på bärrutor i långpanna som ju går att variera i oändlighet! Jag älskar dessa då dom är mjuka och sega och dessutom busenkla att svänga ihop, behövs varken elvisp eller en massa specialingredienser.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält 150 gram smör och låt svalna lite. Rör ihop 4 dl socker med 4 ägg. Blanda i 4 dl vetemjöl samt 1 tsk vaniljsocker. Rör sist ner det smälta smöret och blanda ordentligt. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Jag har en form som är 26×36 cm som är alldeles lagom till detta recept. Har du en stor långpanna (som oftast följer med ugnen) kan du dubbla detta recept!

Strö över frysta hallon, ca 3 dl är lagom men är ju också en smaksak hur mycket man vill ha på. Hacka ca 100 gram vit choklad grovt och strö över. Avsluta med att strö över lite flagad mandel eller mandelspån. Grädda i ca 20-25 min, känn med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.

Servera gärna med en klick grädde så har du en liten bakelse på ett kick!

Här är samma grundrecept fast med blåbär.

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *