Sjuhålskaka

Här kommer ett recept på en smarrig men enkel kaka. Kombination med fluffig kaka ihop med chokladkrämen är toppen!

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop 3 dl socker med 3 ägg så det blir vitt och fluffigt. Rör i 3 dl vetemjöl utblandat med 2 tsk bakpulver. Vänd runt ordentligt utan att vispa. Häll till sist i 1/2 dl kokhett vatten. Häll smeten i en smord springform med bakplåtspapper fastklämt i botten. Grädda i ca 30-40 min. Känn med en sticka, den ska vara torr!

Gör chokladkrämen genom att smälta 125 gram smör i en kastrull. Tillsätt 1/2 dl socker, 3 msk vaniljsocker, 2 msk kakao samt 2 dl grädde. Koka ihop under omrörning, ca 10 min, tills den tjocknar.

Gör sju (eller fler) hål i den varma kakan med skaftet på en sked eller liknande. Hålen ska vara ca 2 cm. Häll krämen över hålen och sedan resten över kakan. Ställ kallt så krämen stelnar ordentligt. Servera sedan med vispad grädde, skivad banan och hallon!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *