Kyckling teriyaki

En god och smakrik kycklingrätt med en sås utan en massa konstiga ingredienser man aldrig använder igen! Jag letade efter ett recept men insåg att det knappt fanns när jag ville göra en teriyakisås så jag knåpade ihop min egen.

4 portioner

Sätt ugnen på 200 grader. Stek 4-6 kycklingfiléer en stund i stekpanna runtom tills dom fått fin färg. Salta och peppra lite lätt. Lägg över i en ugnsform med lite smör eller olja i botten. Tillaga i ugnen tills termometern visar 60 grader. Under tiden gör du såsen.

Koka upp 2 dl japansk soja (ljus) med knappt 2 dl vatten, ¾ dl socker, 2 msk honung,  1 ½ msk vitvinsvinäger, 2 st krossade vitlöksklyftor samt 1 tsk torkad ingefära. Låt puttra en stund och red sedan av såsen så den blir lite tjockare. Smaka av såsen och tillsätt mer ingefära om det behövs. Häll över kycklingen och kör i ugnen tills termometern visar 72 grader. Skiva kycklingen och lägg tillbaka i såsen. Toppa med lite finhackad salladslök samt sesamfrön. Servera gärna med ris!

Det blir mycket sås men det går åt och dessutom är det perfekt i matlådan!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *