Salamipaj med mozzarella

En enkel och god paj att slänga ihop till både vardag och fest, kanske något till buffén?

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa 3 dl vetemjöl med 125 gram smör till en grynig massa. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda i 10 min. Under tiden börjar du med fyllningen. Riv isär 220 gram mozzarella, strimla 80 gram salami, jag tog Milano då det är min personliga favorit, och klyfta några cocktailtomater. Vispa ihop 2 ägg med 1 1/2 dl mjölk samt salt & peppar. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ca 20 min eller tills äggstanningen stelnat. Håll koll så inte kanterna bränns, lägg då över lite aluminiumfolie sista minuterna.

Servera gärna med sallad och vitlökssås!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *