Kanelbullekladdkaka

Kanelbullens dag och internet svämmar över med olika recept på bullar och andra saker som är inspirerade utav kanelbullen. Om du inte är sugen på att baka bullar eller kanske inte har tid att åka och handla så testa att göra denna kladdkaka istället. Kladdig, härlig smak av kardemumma samt en rippel med kanelsmak, mums!

Sätt ugnen på 180 grader. Smält 200 gram smör och låt svalna lite. Blanda i 3 dl socker, 2 1/2 dl vetemjöl samt 1/2 msk nystött kardemumma. Vänd till sist ner 4 ägg. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. Gör nu kanelrippeln. Smält 25 gram smör och blanda i 2 msk kanel samt 2 msk socker. Häll rippeln i ett spiralmönster över smeten, börja i mitten. Strö över lite pärlsocker och grädda sedan i 15-18 min. Håll koll så den inte blir övergräddad, den ska vara kladdig och den sätter sig lite även efter den kommit ur ugnen.

Servera gärna med lite lättvispad grädde!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *