Tropical Smoothie

Ville bara tipsa om ett gott smoothierecept!
Jag brukar köra med fryst mango och ananas men har sen en tid tillbaka köpt hem fryst passionsfrukt också. Så himla gott att blanda ihop med mango och ananas och det blir verkligen en fräsch, tropisk smak!
Jag har köpt lite olika fabrikat men Garant har små frysta purébitar utan kärnorna vilket jag tycker är smidigt i smoothie. Dessa små bitar är också perfekt att tina upp lite om du ska göra någon slags dessert, som spegel till pannacotta eller kanske i en salladsdressing?

I alla fall, när jag gör smoothie till en person brukar jag ta en halv banan, ca 1 ½-2 dl fryst frukt samt mjölk som jag tillsätter till önskad tjocklek. Har jag yoghurt hemma tar jag ibland lite av det också. Det som jag tycker är bra med smoothie är att om jag inte har banan hemma så har jag kanske yoghurt eller avokado. Någon av dessa tre bidrar till en krämig smoothie.
Om jag känner mig riktigt nyttig så slänger jag även i lite bladspenat i min tropiska smoothie, bra sätt att få i sig gröna grönsaker. Även till barn som kanske inte äter sallad!

Börjar bananerna bli bruna hemma så skivar jag dom och lägger i en burk med lock i frysen. Perfekt i smoothie och du slipper slänga! Jag har väldigt svårt att äta övermogen banan men just till detta är det perfekt. Det bästa med smoothies är ju att man faktiskt kan ha i det man gillar. Min absoluta favorit är hallon och blåbär, det blir några sådana i veckan till mellanmål!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *