Dukningstips

Jag tycker om de få tillfällen där man faktiskt kan lägga ned lite extra krut på dukningen. Lite finare servetter, tända ljus och blommor gör ju mycket men med lite inspiration från nätet kan man hitta roliga tips och olika vikningar på servetter. Det gör en dukning lite mer arbetad och gästerna blir garanterat imponerade!

Denna dukning hade vi på nyår förra året och jag kommer absolut använda dessa tips igen. Börja med att placera ut tallrikar, glas och bestick. Sen kommer det roliga!

Först ut är servetterna. Jag tycker att man kan investera i alla fall en uppsättning tygservetter. Oftast finns det i flerpack så jag skulle rekommendera att i alla fall ha åtta stycken.
På nätet finns det massor med bilder och videos på servettbrytningar.
Här ser ni hur vi gjorde våra. Det är nummer 3 på listan. Inte alls svårt faktiskt!
Vi knöt sidenband runt så det blev flugor till herrarna och rosetter till damerna. Tycker dom blev så himla

Till bordsplacering hittade jag en kul sida där man skriver in gästernas namn och väljer hur många ord man vill ha så kastar den om namnen till roliga ord och fraser. Testa, så roligt! Mitt namn, Josefine Pettersson, kunde t.ex bli såhär:

Vi sparar på gamla Proseccokorkar så vi tog helt enkelt sådana och gjorde en skåra i varje. Skrev namnlapparna och satte dom i korken.

Till menyn för kvällen gjorde vi likadant med korkarna. Vi satte lite kludd under så menyn inte skulle vippa. Här valde vi att skriva både mat och dryck och det kan man göra om det är lite extra festligt som t.ex. till nyår.

Till slut piffade vi hela bordet med paljetter, serpentiner och små kulor men som sagt, en nyårsdukning ska ju vara extra allt!

Hoppas att ni testar några av tipsen till er nästa bjudning!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *