Köttfärsbiffar med cheddarost och soltorkade tomater

Ca 8 stora eller 16 mindre biffar 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 800-1000 gram köttfärs med 1/2 dl vispgrädde, 1 finhackad gul lök, salt och peppar. Finhacka en burk soltorkade tomater i örtlag, gärna från Ridderheim, 150 gram. Häll av oljan och spara kryddorna från tomaterna. Blanda i tomaterna och ca 2 dl riven cheddarost med köttfärsen. Häll även i örterna från tomaterna. Blanda ordentligt och forma till 8 eller 16 biffar. 

Stek biffarna i smör tills dom fått fin yta. Lägg över i en ugnsform eller plåt och kör färdigt i ugnen, ca 20 min. Under tiden kan du göra en god aioli med basilika!

Finhacka basilika, det ska bli ca 1 msk hackad basilika. Blanda 1 äggula med 1 tsk vinäger, salt, peppar och lite vitlökskrydda, eller färsk vitlök efter smak. Vispa i olja med elvisp i en fin stråle. När såsen börjar tjockna kan man mixa såsen lite med stavmixer för att få ut smaken från basilikan riktigt ordentligt. Fortsätt sedan att tillsätta olja i en tunn stråle under vispning till önskad konsistens. 

Servera biffarna med såsen och valfria tillbehör. Smaklig måltid!

/ Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *