Dessertbuffé

I samarbete med Klaraform.se

Tre söta favoriter när det kommer till desserter!  

Vaniljpannacotta med passionsfrukt:

För ca 35 små portioner (snapsglas). 

Lägg 4 st gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Blanda 1 liter grädde med 1 dl strösocker i en kastrull. Vispa i 1 tsk vaniljpulver. Låt grädden koka upp. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Rör runt så bladen smälter. Häll upp i snapsglas, täck med plast och ställ kallt, gärna över natten. Vid servering: gröp ur 6 st passionsfrukter i en skål. Fördela passionsfrukten över pannacottan och toppa gärna med hallon och citronmeliss. 

Chokladdoppade jordgubbar: 

Ca 40 st. 

Skölj jordgubbarna och låt torka på hushållspapper, låt blasten vara kvar. Smält 300 gram mörk choklad. Doppa jordgubbarna i chokladen genom att hålla i blasten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Smält 50 gram vit choklad. Häll i spritspåse och klipp upp ett pyttelitet hål. Spritsa vit choklad över jordgubbarna. Låt chokladen stelna. 

Chokladcupcakes med dumlefluff: 

Ca 40 st minicupcakes.

Dumlefluffen måste förberedas dagen innan. Dela 180 gram dumlekolor på hälften. Häll 3 dl grädde i en kastrull. Värm på medelvärme, det får inte koka! Lägg i kolorna och låt smälta i grädden. Kom ihåg, blandningen ska inte koka, bara smältas ihop. Häll upp i en bunke, täck med plast och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut ca 40 minicupcakeformar på en plåt. Vispa 3 ägg med 2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker fluffigt. Smält 50 gram smör. Blanda med 1 dl yoghurt, typ turkisk och rör ner i äggsmeten. Blanda 3,5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, 4 msk kakao och en nypa salt. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör tills smeten är jämn. Fördela i formarna, fyll till lite mer än hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 min. Låt svalna. Vispa upp dumlegrädden fast. Fyll en spritspåse och spritsa dumlefluffen på cupcakesen. Jag använde en rundtyll. 

Bra med miniatyrer, då orkar man en av varje!

Cupcakeformar, caketoppers/vimplar och tyll finns att köpa på Klaraforms hemsida!  

/Matilda 

I samarbete med Klaraform.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *