Middagstips- Fläskfilépanna med färskost och kantareller

Jag som älskar alla varianter av fläskfilépanna har hittat ännu en favorit.
Enkel och god, få men smarriga ingredienser.
Jag använde luffarfilé till denna rätt men det passar precis lika bra med fläskfilé eller fläskkotlett.

4-6 portioner

Du behöver:

500 gram fläskkött
1 gul lök
300 gram färskost typ philadelphia
2 dl mjölk
1 liten burk kantareller
1 msk lingonsylt eller ½ dl frysta lingon
ett par matskedar soja efter smak
salt, peppar, persilja

Gör såhär:

Skär köttet i skivor och stek på båda sidor. Skär löken i tunna strimlor och stek med en stund. Häll av kantarellerna och stek i en annan stekpanna. Lägg ihop med köttet. Rör ihop färskosten och mjölken i en skål och häll sedan över köttet. Låt puttra en liten stund och smaka sedan av med soja, lingon, salt, peppar och persilja.
Servera till potatis, ris eller bulgur. Mums!

Vill du hellre göra det till en gratäng går det lika bra!
Stek kött, lök och svamp precis som ovan. Lägg i en ugnsform. Koka upp färskost och mjölk, smaksätt med salt, peppar, persilja och frysta lingon/lingonsylt. Låt puttra en liten stund. Häll sedan i formen och in i ugnen i 200 grader tills gratängen fått fin färg. Strö gärna över lite frysta lingon och hackad persilja vid servering. Här serverade jag med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka. Hoppas att ni testar!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *