Förrätt- Ceviche

Det här är nog en av mina favoriter när det kommer till förrätter. Den är fräsch och enkel att göra och variera efter smak och humör!

Börja med att skära upp frukt och grönsaker i små tärningar. T.ex tomat utan kärnhus, avokado, gurka, ananas, mango, melon m.m. Tillsätt sedan röd chili som du finhackat i små, små bitar. Om du vill kan du även ha i lite hackad koriander. Salta försiktigt med lite flingsalt. Pressa över limesaft och rör om.
Här väljer du sedan vad du vill ha i. T.ex. rå lax, torsk eller pilgrimsmusslor. Viktigt att det varit fryst i minst två dygn innan. Då tärnar du det fint och marinerar i ca 3 timmar med frukterna och grönsakerna. Limen gör att den råa fisken blir ”tillagad”.
Vill du istället ha räkor så vänder du bara ner dom precis innan servering.

Som sagt, en perfekt förrätt om ni är många och som går att förbereda. Enkelt att lägga till eller plocka bort det du själv gillar.
Mina måsten i denna förrätt är i alla fall avokado och tomat. Plus chili och lime såklart som ju gör hela grejen!

Vill du servera något till så passar det bra med crostini eller ostchips. Riv en smakrik ost och lägg små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda en liten stund i ugnen i 200 grader tills osten flutit ut och fått fin färg. Akta så det inte bränns!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *