Mandelkaka med hallon

En mandelbotten, ett lager hallon och ett lager mandelkaka med smak av bittermandel! God kombo! Och gillar du inte bittermandel, strunta i essensen. 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 30 gram smör i en kastrull med 1 msk sukrin. Blanda i 1 1/2 dl mandelmjöl i smöret och blanda väl. Täck en liten ugnsform, ca 15×20 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i botten med fingrarna. Grädda ca 5 min. 

Mosa 250 gram färska hallon med gaffel. Blanda med 1/2 tsk fiberhusk. Bred ut hallonmoset på kakbottnen. 

Smält 50 gram smör. Vispa 1 ägg med 3 msk sukrin, fluffigt. Droppa i bittermandelessens, 2 droppar först, smaka sedan smeten och tillsätt mer om du vill. Blanda i 1 dl mandelmjöl i äggsmeten och sist smöret. Häll smeten över kakan och strö över flagad mandel. 

Grädda ca 20 min. Låt kakan svalna.

Skär upp i rutor och servera! 

Hoppas ni testar! 

/ Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *