Fiskgryta med tomat och saffran

Bland det godaste vi vet hemma är en smakrik fiskgryta med massa goda grönsaker, krämig sås och smarrig topping! Här fuskas det med grundsmakerna som är smaksatt creme fraiche med smak av saffran och tomat, men självklart funkar vanlig creme fraiche, saffran och tomatpure lika bra. Börja med att skala och skär grönsakerna i lagom stora munsbitar. Idag hade jag en halv butternutpumpa, en gul lök, 3 morötter och några salladslökar. 

Fräs allt grönt i en stor gryta i smör. Låt en msk tomatpure steka med. Häll på 3 dl vatten och låt allt puttra några minuter. Häll sedan på 2 burkar creme fraiche saffran och tomat, 3 dl grädde, 1 msk vinäger, 2 hackade stora tomater, salta och peppra. 

Medan grytan puttrar, skär upp 4 portioner laxfile och 2 portioner torskrygg i ca 3×3 cm stora bitar. Använd den fisk du föredrar. 

När grönsakerna är nästan genomkokta, lägg i fisken och vänd ner den försiktigt. Låt puttra några minuter tills fisken är klar. Toppa härligheten med en klick creme fraiche, räkor och salladslök! 

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *