Bananmuffins med chokladganache 

Glutenfria och sockerfria är dessa saftiga bananmuffins med krämig chokladkräm på toppen! 


Börja med att göra chokladganachen. Hacka 75 gr mörk choklad och blanda med 1/2 dl vispgrädde. Värm grädden tills chokladen är smält. Rör tills krämen är jämn. Häll upp i skål och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp tills den stelnat till. 

Sätt ugnen på 160 grader. Smält 75 gr smör. Vispa 4 ägg med 4 msk sukrin ljust och pösigt. Blanda 2 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och 1 krm vaniljpulver i en egen skål. Mosa en riktigt mogen banan. Blanda torra ingredienser med äggsmeten. Blanda i banan och smör. Häll i 1/2 dl chokladlinser. Klicka ut smeten i ca 12 muffinsformar i muffinsplåt. Jag valde att  spritsa i lite sockerfri hasselnötskräm i varje muffins innan gräddning också, men det är såklart inget måste! Grädda ca 15 min och låt svalna. Spritsa eller bred på chokladkrämen och njut! 

/Matilda 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *