Räksoppa, enkel och god!

Jag som är frälst i allt vad skaldjur heter (utom sniglar haha) blir väldigt glad när jag lyckas svänga ihop en riktigt god skaldjursrätt utan någon större ansträngning.
Jag har nästan alltid en burk räkor eller kräftstjärtar i kylen då det går att göra mycket gott av det. Har testat mig fram och vissa smakar verkligen ingenting medans vissa är jättegoda. De dyraste sorterna är inte alltid de godaste! Testa dig fram tills du hittar din favorit. Kan i alla fall rekommendera Garants kräftstjärtar i lake, mums! Deras räkor funkar också, köp i så fall dom som heter Stora/Lyx.

Så, när magen skriker av hunger och fantasin tryter så kan du svänga ihop denna soppa. Få ingredienser men mycket smak. Perfekt som förrätt också!

2-3 portioner

Börja med att skala en liten morot, en liten gul lök och en vitlöksklyfta. Skär morot och lök i små tärningar/stavar och skiva vitlöken. Fräs allt i en kastrull på medelvärme i smör eller olja. Det ska få fin färg men inte brännas!
Tillsätt 4 ½-5 dl vatten och 1 buljongtärning. Jag använder fiskbuljong som ger en väldigt god och bra smak.
Koka upp och låt puttra tills grönsakerna mjuknat. Häll av en burk (ca 170 gram) räkor i lake, spara lite av spadet och häll i kastrullen. Ställ räkorna åt sidan så länge. Tillsätt 1 dl crème fraiche och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och servera!
Avnjuts med fördel med lite bröd och smör. Mums!

/Josefine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *